حرف های یک معلم

تقسیم آموخته های یک معلم

حرف های یک معلم

تقسیم آموخته های یک معلم

چگونه می توان فرزندان را با انجام تکالیف تشویق کرد .

 
برای شما به عنوان والدین مهم است بدانید که تکلیف درسی بر نتیجه کار فرزندانتان در مدرسه، واقعاً اثر می‌گذارد؟ تحقیق نشان می‌دهد زمانی که کودک صرف انجام تکالیف درسی می‌کند، مستقیماً بر کارکرد تحصیلی او تأثیر می‌گذارد. کودکان با انجام تکالیف درسی مقرر شده، مهارتهای خود را افزایش می‌دهند.
وقتی شما به فرزندانتان کمک می‌کنید تا تکالیف درسی را به طور کامل انجام دهند، در واقع به آنها کمک می‌کنید تا از نظر تحصیلی پیشرفت کنند و موفقیت بیشتری کسب کنند.
تکلیف درسی بهترین وسیله‌ایست که توسط آن می‌توانید ارتباطی روزانه با تعلیم و تربیت فرزندانتان داشته باشید.
اولین گامی که به فرزندتان کمک می‌کند تا تکالیفش را به صورت موفقیت‌آمیز انجام دهد آن است که محیط مطالعه مناسبی برای انجام کارش به وجود آورید.
اگر تکلیف درسی به آخرین دقایق روزانه واگذار شود برداشت فرزندتان آن خواهد بود که سایر فعالیتها از اهمیت بیشتری برخوردارند.
تکلیف درسی به بچه‌ها مسئولیت می‌آموزد، ولی اگر بچه‌ها در واقع هرگز بدون کمک سایرین کار نکنند، این مسئولیت را نمی‌توانند بیاموزند.
وقتی شما کوششهای فرزندانتان را مدنظر داشته و آنها را تشویق می‌کنید در واقع به آنها می‌گویید: ”ما به تو و تواناییهای تو اعتقاد داریم و این امر تأثیر بسیار زیادی بر او خواهد داشت“.
برای بعضی از کودکان، تنها کلمات تشویق‌آمیز کافی نیستند. این قبیل کودکان به مشوقهای بیشتری نیاز دارند تا به تکلیف درسی علاقه پیدا کنند.
فرزندان شما باید بفهمند که شما در مورد انجام کامل و دقیق تکالیف درسی جدی هستید و شما باید یاد بگیرید که به طور قاطع ارتباط برقرار کنید.
شما و معلم فرزندتان باید مانند یک تیم عمل کنید، تیمی که در جهت پیشرفت فرزندتان کار می‌کند. راز برقراری و حفظ این رابطه به نحوه ارتباط بستگی دارد.
متأسفانه تصور می‌شود تکلیف درسی چیزی است که معلمها تکلیف می‌کنند، بچه‌ها انجام می‌دهند و والدین تحمل می‌‌کنند. والدین در بهترین حالت، تکلیف درسی را لازم و مسلم فرض می‌کنند و بدترین برداشت آن است که آن را مایه جبهه‌گیری و کشمکشهای شبانه‌ای تلقی کنیم که با گریه فرزندمان خاتمه می‌یابد.
چرا مشق با اشک! همه علاقه‌مندیم که به فرزندانمان کمک کنیم تا در مدرسه موفق باشند، تصویر خوبی از خویش در ذهن خود داشته باشند و اعتماد لازم برای این امر را که در بزرگسالی افرادی مولد و مسئول شوند به دست آورند.
بنابراین شما باید به تکلیف درسی به صورت فرصت روزانه که بر تعلیم و تربیت و آینده فرزندتان اثر مثبتی اعمال می‌کند نگاه کنید.
تکلیف درسی اولین مسئولیتی است که تماماً به عهده آنها واگذار شده است، از لحظه‌ای که معلم تکلیف را معین می‌کند تا زمانی که تکالیف به او پس داده می‌شود، مسئولیت بر دوش فرزندان شماست.
• با انجام تکالیف درسی مهارتهای خود را افزایش دهید ـ دانش‌آموزانی که به طور مداوم تکالیف درسی را انجام می‌دهند، از آنها که از انجام تکالیف سرباز می‌زنند موفق‌ترند.
ـ دانش‌آموزان می‌توانند با انجام تکالیف درسی، امور تحصیلی خود را در کلیه زمینه‌ها بهبود ببخشند.
ـ تکلیف درسی، امور تحصیلی را در کلیه سطوح اعم از دبستان، راهنمایی و دبیرستان بهبود می‌بخشد.
ـ انجام تکلیف درسی عملکرد تحصیلی را برای همه گونه شاگرد، اعم از خوب و بد افزایش می‌دهد.
بیشتر مواقع تفاوت بین دانش‌آموزان موفق و ناموفق در‌ آن است که دانش‌آموزان موفق می‌دانند چگونه مطالعه کنند و چگونه وقت خود را سازمان دهند، چگونه برای آمادگی در امتحانات مطالعه کنند و بیشترین میزان را دریافت و چگونه گزارش بنویسند. این قبیل دانش‌آموزان مهارتهایی را در خود پرورش داده‌اند که آنها را قادر می‌سازد از زمان مطالعه کردنشان حداکثر استفاده را بکنند. در نتیجه آنها در مدرسه موفق‌تر هستند. ما این مهارتها را مهارتهای مطالعه می‌نامیم، تکنیکهایی که شاگردان را قادر می‌سازند به طور مؤثر‌تری فراگیرند.
• نتیجه‌گیری
تکلیف درسی عمدتاً عبارت از این است که فرزندانتان یاد بگیرند که آن را چه موقع، چگونه و کجا انجام دهند.
بنابراین کاملاً به نفع آنها خواهد بود که این انتخاب را با هوشیاری انجام دهند. پس با آموزش دادن مهارتهای اساسی، سازماندهی و پرورش دادن عادتهای مطالعه، در فرزندانتان در واقع ابزاری در اختیار آنها قرار می‌دهید که به آنها کمک می‌کند تا در مورد کارهای مدرسه انتخاب بجایی انجام دهند. آنان خواهند فهمید که با کمی برنامه‌ریزی می‌توانند تکالیف درسی را به صورت موفقیت‌آمیزی انجام دهند.
دانش عملی در کنار احترام به خود، ترکیب بُرنده‌ای است که می‌تواند به فرزندانتان کمک کند تا هم در مدرسه و هم در زندگی آتی خود انتخابهای بجا و شایسته انجام دهند.
• منابع و مآخذ
1) مشق بدون اشک: رئیس دانا، مجید
2) بازاندیشی فرآیند یاددهی‌ـ یادگیری: دکتر مهر محمدی، محمود

نظرات 0 + ارسال نظر
برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد